شیرکشویی را می توان مهم ترین بخش سیستم هیدرولیک دانست. این شیر جریان سیالات را قطع و وصل می کند. همچنین برای سیالات ناخالص و چسبناک نیز مناسب است. شیر های کشویی دارای قابلیت ضد احتراق هستند و با قیمت بسیار مناسبی عرضه می شوند.
شیرهایکشویی بهترین گزینه برای سیالات با فشار زیاد
شیرهایکشویی یکی از انواع پرطرفدار شیر های هیدرولیکی هستند. این شیر ها در سیستم های هیدرولیکی نصب می شوند و وظیفه آن ها قطع و وصل جریان سیالات است. شیر های کشویی با عنوان شیر های دروازه ای نیز شناخته می شوند. این شیر ها توانایی تنظیم جریان سیالات را ندارند. در واقع یا باید آن ها را به طور کامل باز کرد و یا به طور کامل بست. به همین دلیل اگر در خطوط لوله کشی نصب شوند، کارایی مناسبی نخواهند داشت. شیرکشویی، بهترین گزینه برای سیالات در صنعت آب است. از این شیر ها می توانید برای انتقال سیالی که دما کمتر از ۸۰ درجه سانتی گراد دارند، استفاده کنید.

دلایلی که شما را برای خریداری شیرهای کشویی ترغیب می کنند
طراحی خاص شیرهای کشویی، کاربرد آن ها را در صنعت افزایش داده است. عملکرد این شیر ها به گونه ای می باشد که دیسک به صورت عمودی بر روی نشیمنگاه حرکت می کند. از این جهت راندمان کاری را در صنایع افزایش می دهند. نحوه نصب و راه اندازی شیرکشویی بسیار آسان است. همچنین به سرویس های دوره ای و آب بندی ماهانه نیاز ندارد.
این شیر به صورت دو طرفه فعالیت می کند و قیمت مناسبی دارد. شیر های کشویی برای انتقال سیالات چسبناک نیز مناسب هستند. همچنین ذرات جامد به راحتی از این شیر ها عبور می کنند. از دیگر مزایا این شیر ها، می توان به وجود رینگ استیل در زبانه فلزی اشاره کرد. این قطعه در آب بندی صحیح شیر ها موثر است.
قبل از خریداری شیرهای کشویی به موارد زیر دقت کنید
شیر های کشویی علاوه بر مزایا چشمگیر، معایبی نیز دارند. یکی از معایب این شیر ها، نحوه خاص باز و بسته کردن آن هاست. این امر موجب شده تا سرعت باز و بسته کردن شیر ها کُند شود. این شیر ها توانایی انتقال سیالات با فشار کم را ندارند. از این جهت قبل از خریداری، حتما فشار جریان سیال مورد نظر خود را اندازه بگیرید. این شیر ها طول عمر بالایی دارند اما اگر آسیب ببینند، نمی توان آن ها را تعمیر کرد. شیرکشویی توانایی تنظیم جریان را ندارد و برای لوله کشی مناسب نیست. علاوه بر این ها، امکان فرسوده شدن دیسک در شیر های کشویی زیاد هست.

قطعات ساختار شیر های کشویی و نقش آن ها در سیستم
در ساختار ظاهری شیرهایکشویی، شاهد بدنه و سرفلکه هستیم. قسمت اصلی شیرکشویی، بدنه آن می باشد. دلیل این امر، این است که تمام قطعات شیر، بر روی بدنه نصب می شوند. سرفلکه نیز قطعه ای می باشد که با آن می توان شیر را باز و بسته کرد. از دیگر قطعات شیرهای کشویی می توان به بونت اشاره کرد. بونت، محل قرار گیری قطعات متحرک شیر بوده که به بدنه وصل می شود. محور ولو یا استم، از دیگر قطعات شیرهایکشویی است. این قطعه دیسک را درون شیر جابه جا می کند.

نحوه قرار گیری دیسک ها در انواع شیرکشویی
با توجه به نحوه قرار دیسک و نشیمنگاه در شیرهایی کشویی، می توان آن ها را به انواع مختلفی تقسیم کرد. رایج ترین نوع شیر های کشویی، شیر کشویی موازی است. در این مدل، دیسک ها به صورت موازی نصب می شوند. لازم به ذکر است که شیرهای کشوییکانال دار، زیر مجموعه شیرهای موازی هستند. نوع دیگر، با عنوان شیرگوه ای شناخته می شود. این شیر دارای سه دیسک موازی می باشد و برای سیالات با فشار متغیر مناسب است. دسته دیگر، شیر های گیوتینی هستند. این شیر ها برای سیالات با مقادیر زیاد ذرات جامد، کاربرد دارند.
نتیجه گیری
شیرکشویی یکی از حیاتی ترین قسمت های سیستم هیدرولیک است. از این جهت کیفیت آن، اهمیت بسیار زیادی دارد. راد پایپ، به عنوان معتبر ترین نماینده رسمی تجهیزات صنعتی در ایران، باکیفیت ترین شیرهای کشویی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. شما می توانید قبل از خریداری این شیر ها، از مشاوره کارشناسان راد پایپ به صورت رایگان بهره مند شوید. مراجعه به وبسایت این مجموعه، راهی آسان برای خریداری شیر های هیدرولیکی است.
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
کاربرد شیر کشویی پنوماتیک در صنعت