راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

۰۲۱-۵۸۴۳۷

info@radpipe.ir

شنبه تا ۵شنبه

ساعات کاری ۰۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰

تهران، خیابان شریعتی

بالاتر از تقاطع مطهری، پلاک ۵۵۶

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

تولید و نقش لوله های استیل در صنعت

تولید و نقش لوله های استیل در صنعت
10

تولید و نقش لوله های استیل در صنعت

فهرست عناوین

اولین اقدامات در زمینه تولید لوله های استیل در اوایل دهه 1800 شکل گرفت. این صنعت به ‌طور پیوسته به فرآیندهای مدرنی که امروزه در تولید به کار گرفته می‌شود نزدیک شد و در حال حاضر، هر ساله میلیون‌ها تن لوله فولادی تولید می‌شود. مزایای کاربردی این لوله‌ها همچون مقاومت و دوام بالا، باعث شده تا آن‌ها به پرمصرف‌ترین محصول تولید شده در صنعت فولاد تبدیل شوند.

نقش لوله های استیل در صنعت

این لوله‌ها در فرآیند ساخت خود، با یک لایه از فلز روی طی عملیات آبکاری، گالوانیزه می‌شوند؛ چراکه روی برای انسان یک فلز غیر سمی است درنتیجه، ماده‌ای ایده­آل برای پوشش لوله‌های آب محسوب می‌شود.

هرچند لوله‌های استیل به نسبت دوام خوبی دارند، اما بااین‌حال به دلیل فرسایش روی از داخل، مستعد خوردگی هستند. این امر به دلیل قرار گرفتن مداوم در معرض آب صورت می‌گیرد و منجر به تجمع محصولات جانبی ناشی از خوردگی در درون لوله می‌شود. به­طور­ معمول عمر متوسط ​​لوله‌های فولادی حدود 50 سال است.

لوله استیل یکی از مقاوم‌ترین تولیدات در صنعت خطوط لوله

 

 

مواد خام و مراحل ساخت لوله های استیل

ماده اولیه لوله های استیل در درجه اول از آهن است. ممکن است فلزات دیگری همچون آلومینیوم، منگنز، تیتانیوم، تنگستن و… نیز در این آلیاژ وجود داشته باشند. اما روش کلی ساخت لوله‌های استیل شامل سه مرحله است. ابتدا فولاد خام به فرم شکل‌پذیر در می­آید. سپس لوله در یک خط تولید به‌صورت پیوسته یا نیمه پیوسته ساخته می‌شود و در آخر، لوله‌های تولید شده برش داده و سایزبندی می‌شود تا نیاز مشتری را برآورده کند. به‌طور معمول، در انتهای خط تولید مقدار کمی روغن به لوله‌های فولادی وارد می‌شود تا با این عمل به افزایش طول عمر لوله کمک کنند.

متداول‌ترین نوع اتصال

بعد از ساخته شدن یک لوله های استیل ، ممکن است دو یا چند قطعه لوله را با اتصالاتی به هم متصل کنند. متداول‌ترین نوع اتصال برای لوله‌هایی با قطر کم، بندکشی است. اغلب لوله‌ها معمولاً برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی آبکاری می‌شوند. این کار با گالوانیزه یا روکش کردن آن‌ها انجام می‌شود. بسته به کاربرد لوله، ممکن است از رنگ یا پوشش‌های دیگر نیز استفاده شود. درنهایت برای کنترل کیفیت ساخت لوله‌ها، آن‌ها را از اشعه ایکس عبور می‌دهند تا ضخامت و سلامت بدنه لوله‌ها بررسی شود. همچنین در پایان مراحل ساخت، لوله‌ها ازنظر وجود نقص بررسی می‌شوند. یکی از روش‌های آزمایش لوله استفاده از دستگاه مخصوصی است که لوله را از آب پر می‌کند و سپس فشار را افزایش می‌دهد تا ببیند آیا تحمل فشار موردنظر را دارد یا خیر. درنهایت، لوله‌های معیوب برای بازیافت، مجدداً به خط تولید بازگردانده می‌شوند.

 

لوله استیل در صنایع مختلف در ابعاد متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد

مزایای کاربرد لوله های استیل

لوله های استیل  متداول‌ترین نوع لوله برای استفاده در خطوط گاز طبیعی، سیستم‌های آب‌رسانی و فاضلاب است. اگرچه قیمت تمام شده این لوله‌ها نسبت به سایرین گران‌تر است، اما این مزیت را دارد که توانایی تحمل فشارهای زیادی را داشته باشد.

همچنین می‌توان آن‌ها را در ابعاد طولی وسیع آماده کرد و به‌راحتی جوش داد. این اتفاق سبب می‌شود هزینه نصب و حمل‌ونقل کمتری صرف شود. این نوع لوله‌ها بسیار کارآمد هستند و در صورت نیاز به قطرهای کمتر در ابعاد کوچک‌تر نیز قابل تهیه هستند.

این لوله‌ها در مقایسه با سایر مواد 100٪ قابل بازیافت هستند و می‌توان آن‌ها را ذوب و به سایر مواد قابل استفاده در صنعت تبدیل کرد. علاوه بر این، مقاومت بالای این لوله‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از حوادث، فشار ریشه درختان و شرایط بد آب و هوایی، سبب شده تا آنها به گزینه ایده آلی برای اکثر سیستم‌های تأمین آب و فاضلاب تبدیل شوند.

لوله استیل با مقاومت بالا جهت استفاده در خطوط لوله در زیر زمین به کار می‌رود

 

معایب استفاده از لوله های استیل

از معایب لوله های استیل می‌توان به هدایت حرارتی ضعیف آن اشاره کرد. این نوع لوله‌ها معمولاً برای افزایش هدایت حرارتی و بهبود انتقال گرما با آلومینیوم یا مس پیوند می‌خورند.

هزینه، مسئله دیگر است؛ زیرا این لوله‌ها گران هستند و این امر به دلیل تصور غلط در یک‌بارمصرف بودن آن است. بااین‌وجود، ساخت لوله‌های استیل هزینه‌بر است و تعمیر و تعویض آن بسیار دشوار است.

 

کاربرد لوله های استیل

از لوله استیل در موارد متعددی استفاده می‌شوند. ازآنجاکه این لوله‌ها دارای مقاومت بالایی هستند و چرخه عمر طولانی‌تر از خود نشان می‌دهند، از آن‌ها برای انتقال آب و گاز در زیر زمین در خطوط لوله‌هایی که دارای فشار psig 100 یا بیشتر هستند استفاده می‌شود.

اجزای این خطوط لوله شامل لوله‌ها، شیرها، اتصالات و تجهیزاتی همچون اندازه‌گیر، پمپ‌ها و کمپرسورها است.

همچنین از این لوله‌ها در لوله‌کشی ساختمان، محافظت از سیم‌های برق و حتی در ساخت سوزن‌های توخالی هم استفاده می‌شود. لوله‌های فولادی در عین اینکه که مستحکم هستند می‌توانند سبک نیز باشند، به همین دلیل از آن‌ها برای ساخت بدنه دوچرخه نیز کمک گرفته می‌شود.

از موارد دیگر استفاده از این لوله‌ها می‌توان به صنعت ساخت اتومبیل، سیستم‌های گرمایش همچون آبگرمکن و همچنین تیرهای پرچم، تیر چراغ برق خیابانی و… اشاره کرد.

 

لوله استیل در اشکال مختلف به شکل اتصالات لوله‌کشی تولید می‌شود

 

انتخاب لوله و ضخامت دیواره در کاربردهای مختلف

در اکثر موارد از لوله های استیل در انتقال نفت و گاز و مایعات آبی استفاده می‌شود. به این منظور دو نوع لوله فولادی وجود دارد، یکی بدون درز و دیگری دارای یک درز جوش داده شده که سبب اتصال طولی لوله‌ها به یکدیگر می‌شود.

لوله‌های بدون درز به‌طورمعمول دارای دیواره‌های نازک‌تر با وزن کمتری هستند. از این لوله‌ها در ساخت دوچرخه، جهت انتقال مایعات آبی و همچنین در صنعت ساختمان سازی استفاده می‌شود.

لوله‌های درزدار سنگین‌تر و مستحکم‌تر هستند و سازگاری بهتری با عوامل فشارهای بیرونی دارند هرچند به‌طورمعمول، از آن‌ها در مواردی استفاده می‌شوند که لوله تحت‌فشار زیادی قرار نگیرد. اغلب نوع فولاد نیز بر مقاومت و انعطاف‌پذیری لوله تأثیر می‌گذارد. از لوله‌های دارای درز جهت انتقال گاز، مجرای سیم‌های برق و… استفاده می‌شوند.

 

قطعات کوتاه قابل اتصال تولید می‌شود

شرکت رادپایپ، شرکتی پیشرو در زمینه تولید لوله و قطعات و اتصالات، همچنین واردات، تأمین و تجهیز سیستم‌های لوله‌کشی در ابعاد مختلف، آماده ارائه خدمات به مشتریان گرامی می‌باشد. جهت اطلاع از مشخصات و قیمت لوله های استیل ” اینجا ” کلیک کنید.

 

محصولات مرتبط :

مقالات مرتبط :

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پربازدیدترین مقالات

مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)