یک اتصالاتجوشی درزدار از دو قطعه صفحهای شکل تشکیل شده است که در کنار یکدیگر قرار می گیرند. استفاده از یک جوش مداوم در خط مرکزی، قطعات را به هم جوش می دهد. اما چه زمانی از جوش درزدار استفاده می شود؟ استفاده از آن در صنایع مختلف متفاوت است. معمولاً به کمک دستگاه های جوشکاری خودکار یا جوشکار الکتریکی دستی استاندارد، استفاده می شود. به عنوان مثال، اتصال جوشی درزدار برای جوش دادن دو صفحه به هم یا برای چسباندن دو لوله به یکدیگر استفاده می شود. برای دستیابی و استفاده از این روش، بسته به ضخامت و نفوذ لولهها، قطعات کار را به شکل اریب برش می دهیم. همین امر باعث شده اتصالاتجوشی درزدار به گونه ای طراحی شوند تا بتوانید به راحتی آنها را به هم جوش دهید. اما مزایا و معایب اتصالات جوشی درزدار در نوع خود قابل بررسی می باشد.
مزایای اتصالات جوشی درزدار
- اتصالاتجوشی درزدار پس از جوشکاری به راحتی ماشین کاری می شود
- دارای استحکام بالا با همجوشی کامل
- ساده ترین اتصال جوشکاری
- قابل استفاده برای انواع فلزات
- تا حدودی کمتر مستعد آلودگی است
- ساده ترین اتصال جوش برای عملیات پس از جوشکاری (سنگ زنی، پرداخت، رنگ آمیزی و غیره)
- اتصالات لوله با این مدل از جوشکاری مقرون به صرفه هستند
- اتصال لوله ها با جوش درزدار بهترین عملکرد را با دو فرآیند جوشکاری معمولی، MIG و TIG دارد.
معایب اتصالات جوشی درزدار
- در صورت جوشکاری فلز ضخیم، اتصالاتجوشی درزدار نیاز به کج کردن لبه های اتصال دارد.
- این اتصال جوشی مستعد تخلخل، ترک خوردگی یا نفوذ ناقص است.
- جوش دادن ورق فلزی نازک بدون استفاده از پرکننده دشوار است.
- ممکن است نیاز به نصب یا اجرای نوار پشتیبان داشته باشد تا آن را محکم نگه دارد.
اتصالات جوشی درزدار همراه با استحکام بالا
آشنایی با انواع اتصالات درزدار
بسته به طراحی لولهها، پنج نوع جوش درزدار وجود دارد؛ انتخاب طرح اتصال به عواملی چون عرض شکاف، ضخامت فلز و نحوه استفاده و برش قسمت جوش، بستگی دارد.
معمولاً این اطلاعات را از مهندسین دریافت خواهید کرد. همچنین می توانید نوع آن را بر اساس اطلاعات زیر انتخاب کنید که به طور کلی به 5 نوع تقسیم بندی می شود:
- جوش لب به لب ( درزدار)
- مفصل سه راهی
- جوش اتصال گوشه ای
- جوشکاری اریب دار
- جوش اتصال لبه
قیمت اتصالاتجوشی درزدار
معمولاً اتصالاتجوشی درزدار به عوامل مختلفی بستگی دارد تا بتواند یک قیمت ثابت را به ما ارائه کند. این عوامل شامل نوع، جنس اتصالات، کاربرد و دلیل استفاده و کیفیت ساخت آنها می تواند همگی بر روی قیمت تاثیر بسزایی بگذارد. جنس اتصالات هر چه از جنس و کیفیت خوبی باشد، باعث می شود که قیمت را افزایش دهد.
لیست قیمتهای اتصالات جوشی درزدار
مشخصات فنی اتصالاتجوشی درزدار
بررسی خصوصیات فنی اتصالات جوشی یکی از مهمترین کارهایی است که امکان تعیین خواص عملکردی آنها را فراهم می کند. با توجه به قیمت بسیار بالا و همچنان رو به افزایش برخی از فولادهای زنگ نزن، جوشکاری فولاد زنگ نزن آستنیتی با فولادهایی که مانند فولادهای دوبلکس در برابر خوردگی مقاوم هستند، توجیه اقتصادی دارد.
طبق پیش بینی ها قیمت فولادهای مقاوم در برابر خوردگی می تواند 26 الی 30 درصد افزایش یابد. به دلایل فنی اتصالاتجوشی درزدار به خواص مکانیکی مناسبی مانند استحکام کششی، خمشی، شکل پذیری، چقرمگی و مقاومت در برابر محیط های تهاجمی بستگی دارد.
قابل استفاده برای انواع فلزات
اتصالاتجوشی درزدار در ساخت تانکرهای شیمیایی، دستگاه ها و کارخانه های شیمیایی و نیروگاه های بخار استفاده می شود. استفاده از بایندر مناسب، جوش را مستقیماً بین عناصر فولادهای زنگ نزن آستنیتی و فولادهای دوبلکس امکان پذیر می کند. این امر باعث می شود که چنین اتصالات در مناطقی مانند سازه های دریایی و کارخانه های بخار و مواد شیمیایی رفتار رضایت بخشی در خدمت داشته باشند.
این فولادها دارای خواص مکانیکی بالایی هستند مانند استحکام بالا، استحکام کششی و شکل پذیری و همچنین مقاومت در برابر محیط های خوردگی عمومی که از جمله مهمترین موردهای آن است. آنها در برابر خوردگی حفره ای و تنشی مقاوم هستند. هزینه نسبتا پایین تولید فولادهای دوبلکس در مقایسه با فولادهای آستنیتی استاندارد، از جمله نتیجه کاهش مقدار نیکل کمیاب و گران قیمت است که به عنوان مزایا و معایب اتصالات جوشی درزدار تلقی می شود.