با گسترش صنعت شاهد ساخت تجهیزات و محصولات متنوعی با کار کرد های چشم گیری هستیم. یکی از این تجهیزات بسیار کار آمد گسکت اسپیرال بوده که رایج ترین واشر فلزی مورد استفاده در کارخانه های صنعتی است. یک واشر مارپیچی که به درستی انتخاب و نصب شده باشد می تواند دما و فشار بالا را تحمل کند. همچنین باید این قابلیت را داشته باشد که از نشتی در طول عمر مورد نظر خود جلوگیری کند. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد گسکت اسپیرال آشنا کنیم تا بتوانید به صورت اصولی از آن بهره ببرید.
کاربرد گسکت اسپیرال و مشخصات آن
از گسکت اسپيرال به منظور آب بندی کردن میان دو جسم از آن استفاده می شود. این واشر به جهت جلوگیری کردن از نشتی مایعات در دستگاه ها و سیستم ها به کار می رود. انواع گسکت میان فلنج ها قرار می گیرد و با محکم کردن فاصله و پیچ های فلنج باعث برقراری تعادل بین دو قطعه می شود.
در صنعت، گسکت اسپیرال از پر مصرف ترین گسکت ها است. بدنه این گسکت تشکیل شده از دو لایه اصلی است که یکی از این لایه ها از فولاد ضد زنگ ساخته می شود و یک لایه دیگر بر اساس کاربرد گسکت در صنعت، از تفلون و یا گرافیت ساخته می شود. این امر می تواند عملکرد آب بندی عالی خود را در شرایط سخت مانند دمای بالا و کاربردهای فشار بالا حفظ کند. همچنین تقریباً در برابر تمام عناصر خورنده و سمی شناخته شده مقاومت کند.
نکات مهم هنگام نصب گسکت
برای استفاده از گسکت به صورت اصولی و مناسب الزامی است حتما نکاتی را فرا بگیرید. اکنون نکات نصب را بیان می کنیم اما این نکات کلی هستند و برای نصب تخصصی حتما از افراد ماهر کمک بگیرید.
- هنگام نصب واشر روی فلنج جدید، یا در صورت تعویض فلنج قدیمی، سطوح فلنج باید تمیز و عاری از فرورفتگی و خط خوردگی باشد.
- امتیاز دهی متقاطع یک نگرانی عمده است زیرا می تواند منجر به نشت مفصل شود. هنگامی که امتیازدهی وجود دارد، سطح فلنج را می توان با استفاده از یک ماشین ابزار دوباره ماشین کاری کرد.
- صفحات فلنج باید موازی و متحدالمرکز، بدون نیاز به کشیدن آن ها در موقعیت با بارهای پیچ و مهره بیش از حد باشند.
- یک واشر اسپیرال هرگز نباید دوباره استفاده شود.
- قبل از نصب درزبند، بررسی کنید که واشر اسپیرال آسیبی ندیده باشد و مشخصات صحیح لازم را داشته باشد.
- از ترکیبات اتصال دهنده یا روانکننده ها نباید استفاده کرد.
- پس از نصب، بررسی کنید که سطوح فلنج موازی باشند. برای اندازه گیری این امر می توانید از ابزار اندازه گیری مانند شکاف فلنج استفاده کنید.
آشنایی با ویژگی های گسکت اسپیرال
هر محصولی متناسب با شیوه ساخت دارای ویژگی های خاصی است که آن را نسبت به دیگر محصولات متمایز می کند. درزبند نیز دارای ویژگی های منحصر به فردی که حتما قبل از خرید و استفاده باید با آن ها آشنا شوید.
- بادوام، نصب آسان و بدون آسیب
- حلقه داخلی می تواند به محافظت از عناصر آب بندی در برابر فرسایش ناشی از مواد ساینده کمک کند.
- می تواند با تغییرات دما، شوک و لرزش تنظیم شود و در دماها و فشارهای نسبتاً بالا قابل استفاده است.
- مقاومت شیمیایی
- ماندگاری فوقالعاده بالا
- به دلیل خاصیت غیر چسبندگی درزبند، پس از استفاده به راحتی جدا می شود.
- آن ها هیچ آسیبی به صفحات فلنج وارد نمی کنند.
- بسته به کاربرد، واشر اسپیرال را می توان با یک حلقه بیرونی یا داخلی سفارش داد.
اجزا تشکیل دهنده گسکت های اسپیرال
1. فیلر:
قسمتی که در میانه گسکت قرار دارد، فیلر نامیده می شود که تحمل فشار و دما و همچنین مقاومت گسکت را بسیار زیاد می کند. این فیلر معمولاً از جنس گرافیت و تفلون ساخته می شود و در بعضی مواقع جنس هایی مانند سیلیکون و میکا نیز در ساخت آن به کار می رود.
2. استریپ:
قسمتی که به شکل فنر در گسکت اسپیرال است از جنس استیل 304 یا 316 ساخته می شود. و به صورت v است و با تحمل فشار منجر به آب بندی بیشتر می شود.
3. رینگ خارجی:
رینگ خارجی از استیل 304، استیل 316 یا از کربن استیل ساخته می شود. این قسمت با نگهداری بخش های داخلی باعث بالا رفتن مقاومت گسکت می شود.
کاربرد های منحصر به فرد گسکت اسپیرال
درزبند یک قطعه بسیار همهکاره است که می تواند در فرآیندهای صنعتی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل خواصی که به محصول اجازه می دهد در شرایطی که تغییرات دما و فشار وجود دارد، بدون مقاومت و دوام کار کند. کاربرد واشر اسپیرال بسیار گسترده است همین امر منجر شده که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. با توجه به اینکه حیطه به کار گیری گسکت اسپیرال در صنایع مختلف زیاد است به صورت موردی به بارز ترین آن ها اشاره می کنیم.
- سیستم های بخار
- اکتشافات خشکی و فراساحلی
- سیستم های خط لوله
- مخازن تحت فشار
- تولید برق
- هوا فضا
- صنعت نفت و گاز
- مبدل های حرارتی
- کمپرسور ها
- کندانسور ها
- پمپ ها و شیرها
گسکت اسپیرال کلاس 300 پرکاربردترین قطعه در صنعت
گسکت اسپیرال یکی از قطعاتی است که با قرار گیری بین دو جسم عملیات آب بندی و درزگیری را انجام می دهد. این قطعه در صنایع مختلف کاربرد بسیار زیادی دارد و به دلیل این که از دو لایه اصلی تشکیل شده، قدرت آب بندی بسیار بالایی دارد. یکی از لایه های گسکت اسپیرال با استفاده از فولاد ضد زنگ تولید می شود. به همین جهت مقاومت بسیار بالایی دارد. لایه دیگر گسکت با استفاده از گرافیت و تفلون تولید شده از این رو این قطعه پر کاربرد تحمل فشار بیشتری را خواهد داشت. رینگ درونی گسکت اسپیرال مانع از خوردگی فلنج و در نهایت آب بندی بیشتر می شود. به دلیل اینکه گسکت اسپیرال کلاس ۳۰۰ با استفاده از حلقه های فولادی مستحکم با ضخامت مناسب تولید شده، این قطعه یک گزینه بسیار مناسب برای درز بندی و آب بندی در صنایع محسوب می شود.
بهترین قطعه برای آببندی؛ گسکت اسپیرال کلاس 300
گسکت اسپیرال در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز به عنوان یک واشر درزگیر استفاده می شود. این قطعه در فشار و دمای متغیر انعطاف پذیری بیشتری از خود ارائه می دهد. همچنین به دلیل اینکه با استفاده از متریال های مناسب به مرحله تولید رسیده تحمل فشار بالا را در محدوده دمایی ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد دارد. گسکت اسپیرال کلاس ۳۰۰ به علت این که دارای قابلیت ارتجاعی است در برابر ارتعاش، شوک دمایی و فشار ناگهانی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد. از آنجایی که گسکت اسپیرال در هنگام نصب به هیچ فشاری نیاز ندارد، می توان گفت این قطعات درزگیر هیچ آسیبی به فلنج ها در زمان نصب وارد نمی کنند. در واقع دو عامل گسکت اسپیرال را در صنایع جزو مهم ترین و پرکاربردترین قطعات درزگیر کرده اند که شامل مقاومت بالا و داشتن قابلیت ارتجاعی اند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی کاربرد گسکت اسپیرال در بخش های مختلف مانند کشتی سازی، شرکت های داروسازی، مراکز هسته ای، ناوبری و غیره از گسکت اسپیرال استفاده می شود. همچنین در صنایع مکانیکی، کارایی دارند متقاضیان بر حسب نیاز خود می توانند این محصولات را خریداری کنند. اما صرف نظر از نوع کاربرد، قطعه باید در فروشگاه یا از تولید کننده تخصصی خریداری شود. جایی که تضمین کیفیت و منشاء سختافزار وجود دارد. بر همین اساس شما می توانید این محصولات را از وب سایت راد پایپ با بهترین درجه کیفی و قیمت خریداری کنید.