راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

هر دو رده در این لوله از یک جنس ساخته شده است و در این بابت فرقی ندارند

فهرست عناوین

لوله مانیسمان رده 40 و 80 ویژگی های متفاوتی با یکدیگر دارند. تفاوت در ضخامت دیواره آن، قطر داخلی و خارجی آن در این لوله به چشم می خورد. اصطلاح رده 40 و 80 بیشتر به ضخامت دیواره لوله اشاره دارد. اما چرا این لوله را با این نام می خوانند؟ لوله های مانیسمان معمولاً بدون درز هستند. از لوله های بدون درز در صنایع گوناگون استفاده می شود.

این لوله ها دارای انواع متفاوتی هستند. همچنین به دلیل اختلاف ضخامت هایی که دارند، از قیمت های متفاوتی برخوردارند. زیر مجموعه لوله های فولادی، لوله مانیسمان می‌باشد. اما لوله مانیسمان از این نوع قطر کمی دارند. اما گاهی پیش می آید که بعضی از صنایع به لوله های مانیسمان به قطر بزرگ نیازمندند که مناسب تر هستند. در نتیجه در فرآیند این لوله تغییراتی به وجود می آورد که در آخر هزینه را تغییر می دهد.

لوله مانیسمان رده 40 و 80 ویژگی های متفاوتی با یکدیگر دارند
لوله مانیسمان رده 40 و 80 ویژگی های متفاوتی با یکدیگر دارند

ساختار لوله مانيسمان

لوله مانیسمان از سبک خاص و ویژه ساختاری برخوردار بوده و مهم ترین علت کاربردشان در صنایع حساس، عدم وجود درز در ساختار آن ها است. به صورت کلی به لوله ای لوله مانيسمان می گویند که با داشتن روش تولید منحصر به فرد برای خود، بدنه بدون درز و یکدستی داشته و هیچ گونه جوش کاری روی سطوح آن به چشم نمی خورد. همان طور که می‌دانید این لوله در برابر زنگ زدگی مقاوم است. ماده اصلی سازنده لوله مانیسمان، فولاد ساده کم کربن می باشد. با این حال افزودن بعضی از مواد خاص به بدنه و بخش های داخلی آن، لوله را در مقابل زنگ زدگی مقاوم کرده است.

یکنواختی و یکدست بودن لوله های مانيسمان در کنار ساختار بدون درز آن، مواردی هستند که آن ها را نسبت به سایر لوله ها مستحکم تر و گران‌قیمت تر کرده است. لوله های فولادی، لوله های آلیاژ، لوله های ضد زنگ یا همان استنلس استیل و لوله بویر از لوله های دیگر قابل استفاده در صنعت به شمار می روند.

رده بندی لوله مانیسمان

بر اساس نسبت قطر به ضخامت، لوله های مانيسمان به شکل زیر رده بندی می‌شوند:

لوله مانيسمان رده سبک

این نوع از لوله مانیسمان، همان طور که نامش پیداست، ضخامت کمی نسبت به قطر خود دارند. در سایز های 1 الی 16 اینچی عرضه شده و ضخامت آن ها از 3 تا 7.9 میلی‌متر متنوع است. لوله مانیسمان گاز در این رده قرار می گیرد.

لوله مانیسمان رده 40

ضخامت این دسته از لوله مانيسمان ها بین 2.7 الی 12.7 میلی‌متر و قطرشان بین 0.5 تا 16 اینچ متغیر است.

لوله مانيسمان رده 80

ضخامت لوله مانیسمان رده 80 در محدوده 3.7 الی 21.4 بوده و از قطری بین 0.5 تا 16 اینچ برخوردار است.

لوله مانیسمان رده 160

آخرین دسته بندی از این لوله ها شامل لوله مانيسمان رده 160 می باشد که قطری مشابه با رده 40 و 80 دارند. ولی ضخامت کلی آن ها در محدوده ای بین 4.7 تا 40.4 تغییر می کند.

تفاوت لوله مانیسمان رده 40 و 80

  • لوله های مانیسمان از یک جنس ساخته شده اند.
  • لوله مانیسمان رده 80 بزرگ و ضخیم‌تر از لوله رده 40 است.
  • استحکام لوله رده 80 بسیار بیشتر از رده 40 است.
  • از این لوله ها برای صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می دهند.
  • استفاده از لوله های مانیسمان رده 40 بیشتر است.
  • از لوله رده 80 بیشتر برای روی سطح استفاده می شود.
  • وزن لوله رده 40 بسیار کمتر از رده 80 است.
  • برای صنایع که نیاز به لوله های قوی تری هستند تا فشار را بهتر تحمل کنند، از بین لوله های مانیسمان ، رده 80 بهتر است.
  • چون مواد بیشتری در لوله مانیسمان رده 80 استفاده می شود، قیمت بیشتری دارد.

لوله مانیسمان رده 80 بزرگ و ضخیم تر از لوله رده 40 است

 

تنوع در متریال لوله مانیسمان رده 40 و 80

نام سایزی که بعد از لوله مانیسمان می آید، Nominal Pipe Size نام دارد. این اعداد ضخامت را نشان می دهند. جنس لوله های مانیسمان معمولاً از فولاد یا کربن استیل است. همچنین جزء لوله های بدون درزی هستند. تنوع در این لوله ها بسیار زیاد است. بعضی از لوله های مانیسمان از جنس بدون درز مسی هستند. بعضی دیگر نیز از این لوله ها، UPVC،CPVC و HDPE می باشند.

لوله مانیسمان رده 40

کاربرد لوله مانیسمان 

لوله های مانیسمان به طور کلی وظیفه دارند که مواد مایع شکل را از جایی به جای دیگر انتقال دهند. از لوله مانیسمان در ساخت مخازن تحت فشار استفاده می کنند. معمولاً برای این صنعت از لوله مانیسمان رده 80 استفاده می کنند. چون می تواند به خوبی فشار را تحمل کند. البته در صنایع نظامی استفاده کردن از این لوله ها رایج است.

همچنین لوله های مانیسمان رده 40 و 80 معمولاً سیالات را به فاصله های بسیار دور منتقل می کنند. لوله های مانیسمان از جنس فولاد هستند و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشند. لوله های مانیسمان بدون درز بوده و سطح آنها فاقد هر گونه ناپیوستگی است.

تفاوت لوله مانیسمان با لوله درزدار

به طور کلی تفاوت لوله های بدون درز با لوله های درزدار، در روش تولید آنها می باشد چرا که این امر موجب ایجاد تغییر در ساختار هر کدام می شود. لوله درزدار اغلب ارزان‌تر از لوله بدون درز بوده و همیشه در دسترس می باشد. بنابراین این نوع لوله اغلب در موارد ساده تر مورد استفاده قرار می گیرد چرا که کاربرد آن مشخص است. از طرفی لوله های گاز خانگی اغلب به صورت لوله فولادی درزدار بوده و به شکل جوشی تولید می شوند. از طرفی لوله های مانیسمان به ندرت برای لوله های گاز خانگی مورد استفاده قرار می گیرند چرا که این نوع لوله ها نیاز به تحمل میزان فشار پایین تری دارند.

قیمت لوله مانیسمان رده 40 و 80

عوامل زیادی در قیمت لوله های مانیسمان مؤثر اند؛ در واقع لوله های مانیسمان رده 40 و 80 نیز با توجه به برند و جنسی که دارند دارای رنج قیمتی متفاوتی می باشند. قیمت لوله های مانیسمان معمولا به صورت کیلویی تعیین می شود؛ اما رده هر شاخه از مانیسمان در قیمت آن مؤثر است.

روش ساخت و تولید لوله های مانیسمان

لوله های بدون درز مانیسمان را به وسیله استخراج از قالب های متفاوت تولید می کنند. در اصل فرایندی که در آن یک شمش فولادی را به لوله تبدیل می کنند، باعث به وجود آمدن لوله های بدون درز می شود. علاوه بر استفاده از شمش های فولادی، به کمک مقاطع چهارگوش نیز می توان لوله های مانیسمان را تولید کرد اما این روش نیازمند صرف هزینه های بالاتری است.

سخن پایانی

لوله های مانیسمان یکی از محصولات فولادی بسیار پرطرفدار بوده که متقاضیان زیادی در ایران دارد.  این لوله ها در صنایع و حرفه های گوناگونی استفاده می شود و به همین دلیل، در ابعاد و جنس گوناگونی تولید می شوند. فرایند تولید این لوله نسبت به لوله های دیگر بسیار حساس تر و دقیق تر است. به دلیل نوسان قیمت لوله مانیسمان برای اطلاع از هزینه لازم است با واحد پشتیبانی رادپایپ با شماره 02158437 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)