شیرهای پروانه ای مدل ویفری
شناخت شیر پروانه ای ویفری کیتز : شیر پروانه ای، یکی از انواع شیرآلات می باشد که برای قطع و وصل جریان مورد استفاده قرار می گیرد و با یک چرخش 90 درجه، باز و بسته می شود. این نوع شیرها از اجزای مختلفی همچون بدنه، دیسک، شفت و نشیمن لاستیکی یا فلزی تشکیل می شوند. شیرهای پروانه ای انواع گوناگونی دارند که یکی از آنها شیر پروانه ای ویفری کیتز می باشد. بدنه شیر پروانه ای ویفری دار در اصل از ویفری و سوراخ هایی تشکیل شده است. که باعث می شود پیچ، از مسیری در راستای سوراخ ها حرکت کند.
شناخت شیر پروانه ای ویفری کیتز:
شیرهای پروانه ای مدل ویفری کیتز، با ضخامت دیواره بالا طراحی شده اند. تا حداکثر عملکرد را با کمترین هزینه اولیه داشته باشند. این نوع شیرها دارای استاندارد کافی بوده. و از ویژگی های ساختاری بسیاری برخوردارند. از جمله: بدنه آهنی شکل پذیر، دیسک آلومینیومی، ساقه فولادی ضد زنگ، مهره فولادی و عملکرد اهرمی،گیربکسی یا برقی بالا می باشد. این مدل شیر انواع گوناگونی دارد و اغلب شبیه شیرهای ویفری است. همچنین در مواردی مثل آب و فاضلاب، موارد صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند. جنس بدنه و زبانه شیر چدن و جنس محور شیر فولاد ضد زنگ میباشد. شیرهای پروانه ای مدل ویفری کیتز، اغلب در قطع، وصل و کنترل مایعات، بخار، هوا، سیستم های خلا و آتش نشانی در فشارها و دماهای بالا استفاده می شوند.
شیرهای پروانه ای مدل ویفری دار
مزایا و معایب استفاده از شیرهای پروانه ای مدل ویفری دار:
این مدل شیرها از مزایا و معایب قابل توجهی برخوردار هستند که به شناخت بهتر آنها کمک می کنند. با توجه به اینکه این نوع شیر معمولا برای مصارف بیشتر و اندازه های بزرگتر استفاده می شوند، از مزایای بیشتری نسبت به شیرهای دیگر برخوردارند.
چند مورد از مزایا و معایب شیر پروانه ای ویفری کیتز:
مزایا:
- در مقایسه با شیرهای دیگر، با توجه به سایز بزرگ، وزن کمتری داشته و فضای نسبتا کمتری را اشغال می کنند.
- با توجه به دارا بودن سرعت عملکرد بالا، زمان کمتری را جهت باز و بسته شدن مصرف می کنند.
- بسیار اقتصادی بوده و برخلاف سایر شیرها، هزینه نگهداری کمتری لازم دارند.
- افت فشار کمتری در مسیر دارند.
- با توجه به وجود نشیمن های غیر فلزی، اغلب در انتقال سیالات خورنده و شیمیایی استفاده می شوند.
معایب:
با وجود دیسک در مسیر ممکن است که پدیده خفگی رخ داده و آشفتگی جریان، تاثیر منفی روی جابجایی دیسک بگذارد.
تفاوت شیرهای پروانه ای ویفری دار بار شیرهای کشویی:
- شیرهای پروانه ای ویفری دار، راحت تر باز و بسته شده و به علت وزن کمتر، مراحل نصب آسان تری دارند.
- این نوع شیرها، ابعاد کمتری در مقایسه با شیرهای کشویی دارند که این امر باعث میشود در فضاهای کوچکتر به عنوان یک نوع شیر ایده آل استفاده شوند.
- باز و بسته کردن شیرهای پروانهای ویفری دار بسیار راحتتر از شیرهای کشویی است چون با 90 درجه چرخش به راحتی باز و بسته می شوند.
کمتر بودن قیمت شیرهای پروانه ای ویفری دار نسبت به شیرهای کشویی، باعث شده مشتریان بیشتری جذب کند. همچنین این امر موجب افزایش کارایی و پر کاربرد شدن شیر پروانه ای ویفری کیتز شده است.
شکل ظاهری شیر پروانه ای کیتز
متریال هایی که در ساخت شیرهای پروانه ای ویفری دار استفاده میشوند:
- کربن استیل: از این نوع متریال اغلب در ساخت بدنه و دیسک شیر استفاده میشود که با توجه به قیمت ارزان تر، هزینه پایین تری دارد.
- تیتانیوم: از این نوع آلیاژ به دلیل داشتن مقاومت بالا، برای محافظت از خوردگی شیر استفاده می شود ولی قیمت بالاتری نسبت به دیگر متریال ها دارند.
- نیکل: این نوع متریال، برای شرایط سرویس بسیار سخت استفاده می شود و همچنین دارای وزن، چگالی و قیمت بسیار بالایی می باشد.
- استیل: این نوع متریال شامل کروم می باشد که هنگام آسیب رسیدن به شیر، با اکسیژن موجود در هوا ترکیب شده و از آن در برابر خوردگی محافظت می کند.
در نتیجه، از متریال های گوناگونی در ساخت شیرهای پروانه ای استفاده میشود. که انتخاب هر نوع از آنها به عواملی چون سرویس، هزینه، محافظت در برابر خوردگی و طول عمر شیرها بستگی دارد.
شیر پروانه ای ساخته شده از جنس بدنه استیل
بنابراین شیر پروانه ای ویفری دار، به علت عملکرد آسان و راحتی نصب، یکی از پرکاربردترین شیرهای صنعتی و ساختمانی است. همچنین این نوع شیر، دو جهته بوده و به راحتی از هر دو جهت قابل نصب روی خط می باشند. شیر پروانه ای ویفری جزو برندهای پرفروش در بازار صنعت بوده. و در صنایعی مثل پتروشیمی، غذایی، دریایی، فولاد، پالایشگاهها، تاسیسات و خطوط انتقال سیالات هم مورد استفاده قرار می گیرند.