راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

آشنایی با شیر فلکه کشویی

فهرست عناوین

آشنایی با شیر فلکه کشویی

در این مقاله سعی کرده ایم که شما را با شیر کشویی، کاربرد آن و انواع آن آشنا کنیم و با توضیحی بر آشنایی با شیر فلکه کشویی این مطلب را به اتمام برسانیم.

 

اسامی دیگر برای آشنایی با شیر فلکه کشویی

شیر فلکه کشویی با نام‌های gate valve و شیر دروازه ای نیز شناخته می شود. این نوع شیرآلات در صنایع مختلف کاربرد دارد. که از آنها چه در سطح زمین که در زیر زمین استفاده می‌شود. نکته‌ای که در مورد نصب شیر فلکه در سطح زیر زمینی باید به آن توجه کرد. انتخاب نوع مناسب شیر و مواد مورد استفاده می باشد. که می تواند در کاهش هزینه‌های بالای تعمیرات و جایگزینی شیر تاثیر بسیار پررنگی داشته باشد. به طور کلی شیر فلکه کشویی در سیستم های پایپینگ و لوله کشی در پروژه های تاسیساتی بسیار پرکاربرد می باشد.

وظیفه شیر فلکه کشویی قطع و وصل جریان سیالات در یک سیستم می باشد. که همین امر باعث شده که گاهی با نام شیر قطع و وصل نیز شناخته شود. این شیر آلات برای سیستم های کاملا باز یا کاملا بسته طراحی شده است. و در خطوط لوله نباید از آنها به عنوان شیر کنترل و تنظیم استفاده کرد. این شیر در جهت عقربه های ساعت با حرکت زبان و نشستن روی نشیمنگاه باعث بسته شدن و مسدود شدن. مسیر عبور سیال شده. و در خلاف جهت عقربه های ساعت این مسیر را باز می کند.

هنگامی که شیر باز است مانعی بر سر راه سیال قرار ندارد و حداقل افت فشار وجود دارد و همین افت فشار باعث شده بیشترین کاربرد آن زمانی باشد که افت فشار در سیستم اهمیت بسیار زیادی دارد.

ساختمان شیر کشویی

 

آَشنایی با ساختمان شیر فلکه کشویی

آشنایی با شیر فلکه کشویی و اجزای تشکیل دهنده این نوع شیرآلات به شما کمک خواهد کرد که آگاهی بیشتری نسبت به کارکرد آن داشته باشید؛ که در ادامه به بررسی بخش‌های مهم آن می پردازیم. به این نکته هم باید توجه کرد که تفاوت در این اجزا می تواند بر قیمت شیر کشویی تاثیرگذار باشد.

  • بدنه:

    قسمت اصلی و ظاهری این نوع شیرآلات را تشکیل می‌دهد.

  • دستگیره:

    در بالاترین قسمت شیر کشویی قرار دارد و دستور اصلی برای باز و بسته شدن شیر توسط این قسمت داده می‌شود.

  • بانت:

    در قسمت های بالای شیر کشویی قرار دارد و برای تعمیرات قسمت های داخلی باید این قسمت را از بدنه اصلی باز کرد.

  • ساقه:

    این میله از یک سمت به دستگیره و از سمت دیگر به دیسک متصل بوده و دستور برای باز و بسته شدن را از دیسک به دستگیره منتقل می‌کند.

  • دیسک:

    این قسمت از شیر فلکه با حرکت خطی به سمت بالا و پایین باعث قطع و وصل جریان سیال می شود.

 

آشنایی با انواع شیر فلکه کشویی

شیر فلکه کشویی بر اساس مجرای شیر و جنس بدنه تقسیم‌ بندی می‌شوند. شیر کشویی بر اساس مجرای شیر به دو دسته کاملاً باز و رگولار بور تقسیم بندی می‌شوند. کمترین افت فشار در شیر را می توان با مجرای شیر کاملا باز تجربه کرد. چرا که مجرای شیر کاملاً باز بوده. و به اندازه دهانه لوله است. البته کاملاً باز بودن این مسیر مشکلاتی چون ایجاد رسوب در گذر زمان را دارد که برای حل آن باید به طور مداوم سطح درونی آنها را تمیز کرد.

همان‌طور که گفتیم تقسیم بندی دیگری برای این نوع شیرآلات وجود دارد. که بر اساس جنس بدنه آنها می باشد که همین امر نیز باعث ایجاد تفاوت در قیمت شیر کشویی شده است که در ادامه به طور خلاصه به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

آلیاژ برنجی

از این نوع شیر آلات برای سایزهای ۴ اینچ استفاده می‌شود که در آبرسانی ساختمان ها با فشار و دمای پایین استفاده می‌شود.

آشنایی با انواع شیر فلکه کشویی

آلیاژ استیل

خود این نوع شیرآلات بر اساس مقاومت در برابر خوردگی به دو گرید ۳۰۴ و ۳۱۶ تقسیم ‌بندی می‌شوند و در مواردی همچون پروژه های داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی که احتمال خوردگی موضعی بالا می باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آشنایی با شیر کشویی با آلیاژ استیل

شیر کشویی با آلیاژ استیل

 

آلیاژ چدن

این نوع شیر دارای سایزهای متفاوتی از ۲ تا ۱۶ اینچ می باشد که برای سیستم های موتورخانه و پروژه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیر کشویی با آلیاژ چدنی

شیر کشویی با آلیاژ چدنی

 

آلیاژ فولاد

آلیاژ فولاد به علت مقاومت بالایی که در برابر دما و فشار بسیار زیاد دارد. درپروژه های صنعتی که میزان این دو عامل برای سیال بسیار بالا می باشد. مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 شیر کشویی با آلیاژ فولادی

شیر کشویی با آلیاژ فولادی

 

تمام سعی ما بر این بود. که اطلاعات جامع و خلاصه و کاربردی را در مورد آشنایی با شیر فلکه کشویی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با کمی دقت نیز شما متوجه خواهید شد. که تغییر هرعامل و ویژگی در آنها می تواند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)