راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

۰۲۱-۵۸۴۳۷

info@radpipe.ir

شنبه تا ۵شنبه

ساعات کاری ۰۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰

تهران، خیابان شریعتی

بالاتر از تقاطع مطهری، پلاک ۵۵۶

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

شیر برقی قابل تنظیم

شیر برقی قابل تنظیم
شیر برقی قابل تنظیم

شیر برقی قابل تنظیم

فهرست عناوین

مقدمه

توان محدودی برای عملکرد این شیر برقی‎ وجود دارد این توان باید به بهترین شکل ممکن به کار گرفته شود تا شیر بازدهی بالا و قابل توجهی داشته باشد، عملکرد این شیر همانطور که از نامش پیدا است از طریق موتور برق و سولونوئید می‌باشد، سولونوئیدها قطعات الکترومکانیکی هستند که انرژی الکتریکی را به یک نیروی خاص تبدیل می‌کنند، لازم به ذکر است در سیستم‌های صنعتی هیدرولیک در مواقع خاص و در کل به ندرت از موتور برقی استفاده می‌شود، موتور برقی از جعبه دنده کاهنده برای باز و بسته کردن شیر برقی قابل تنظیم استفاده می‌کند. حالا به اینجا می‌رسیم که شیر برقی چیست و اصلا چه کارایی هایی دارد ؟ برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید :

شیر برقی قابل تنظیم

شیر برقی قابل تنظیم

این شیر با استفاده از برق و نیروی مغناطیسی کار کرده،  شیر برقی کنترل کننده جریان سیال الکترومکانیک می‌باشد، اجزای تشکیل دهنده ی شیر برقی شامل : سولونوئید ، کویل ، هسته ، بدنه شیر ، ورودی شیر ، خروجی شیر ، میله فلزی شیر برقی ، قاب ، فنر می‌باشد ، جریان برق از کویل عبور می‌کند و ایجاد میدان مغناطیسی می‌کند، این میدان ایجاد شده فشار یا نیرویی به پیستون اعمال می‌کند، به قسمت هسته داخل سولونوئید پیستون گفته می‌شود وقتی شیر برقی قابل تنظیم غیر فعال باشد پیستون داخل دهانه کوچک شیر قرار گرفته و آن را می‌بندد. با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم حالا میتوان به این سوال پاسخ داد که شیر برقی قابل تنظیم چیست؟ شیری که با استفاده از نیروی الکتریکی و مغناطیسی به کنترل جریان الکترومکانیک می‌پردازد.

اجزای تشکیل دهنده سولونوئید:

سولونوئید به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود سیم پیچ ، قاب ، سنبه سولونوئید

سیم پیچ:

از سیم مسی تهیه می‌شود، لایه‌های تشکیل دهنده این سیم‌ با کاغذهایی که معمولا چرب و عایق هستند از هم جدا می‌شوند، در نهایت کل اجزای سیم پیچ با یک محافظ پوشانده می‌شود علت این کار ، محافظت در برابر رطوبت و روغن ها است.

قاب:

قاب سولونوئید از فولاد ساخته می‌شود ، این قاب در هنگام وصل شدن جریان برق به آن مانند یک آهن ربا رفتار می‌کند و سنبه را به خود جذب کرده و آن را به حرکت در‌آورد.

سنبه سولونوئید:

درون سلونوئید هست و دقیقاً تنها قسمت متحرک آن می‌باشد جنس آن نیز از فولاد می‌باشد

نحوه کارکرد شیر برقی

تا چه حد با مفهوم الکترومغناطیس آشنا هستید ؟

همانطور که می‌‎دانید با ساختن یک سیم پیچ و اتصال آن به نیروی برق میتوانید آهن ربا تولید کنید ، شیرهای برقی قابل تنظیم دقیقاً از همین فرمول استفاده می‌کنند، سولونوئید که حکم نقطه مرکزی و به عبارتی هسته این شیرها را ایفا می‌کند ، وقتی جریان برق در این رشته های مسی و به عبارتی سیم پیچ ها شروع می‌شود سولونوئید به عنوان هسته اصلی شروع به کار کرده و حرکت جریان را به صورت مستقیم درآورده و سوزنی شیر را به حرکت در می‌آورد.

شیرهای برقی موتوری

برتری شیرهای برقی نسبت به شیر‌های ساده

بزرگترین و مهمترین برتری شیر‌های برقی نسبت به شیرهای ساده قابلیت کنترل از راه دور آنها می‌باشد ، شیر‌های برقی را می‌توان از راه دور کنترل کرد و مسیر جریان سیال را باز و بسته کرد، تفاوت قابل توجه و مهم دیگر شیر‌های برقی نسبت به شیرهای ساده سرعت پاسخ دهی بالا نسبت به تغییرات الکتریکی است، شما با نصب انواع شیرهای الکتریکی یا برقی به راحتی می‌توانید جریان سیال را مدیریت کنید.

 

به چند نکته در مورد ساخت و نگهداری این شیرهای ساده ولی کاربردی دقت کنید

این شیرها به دلیل عبور الکتریسیته از آن باید خیلی خوب ساخته و محافظت شوند بخصوص اینکه این شیرها در بخش‌های مهمی در صنعت استفاده می‌شوند که کوچک ترین سهل انگاری در حفاظت یا تولیدش باعث آسیب های جبران ناپذیری در سیستم خواهد شد از این رو با توجه به اهمیت بالای موضوع به چند نکته اساسی اشاره می‌کنیم ،

نکته اول :

همانطور که در بالا اشاره کردیم بدنه این شیرها باید حتما از فولاد گالوانیزه تولید شود علت آن این است که شیر باید در مقابل جریانات مغناطیسی مقاوم باشد

نکته دوم :

استفاده کردن از مس برای سیم پیچ است، دلیل آن این است که مس رسانای خوبی است و در کل راحت تر قابل دسترسی است

سومین و آخرین نکته:

درپوش شیرهای برقی قابل تنظیم بوده بعضی از این شیرها برای کنترل جریانات قابل اشتعال مانند گازوئیل یا مثلا بنزین از درپوش استفاده می‌کنند، همانطور که واضح است هر گونه اتصال کوچک در اینگونه شیرها می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری را به وجود بیاورد که مهندسین برای رفع این خطر احتمالی راهکاری را یافته اند که تا حد قابل توجهی این خطر را خنثی می‌کند

تقسیم بندی شیرهای برقی

 

آیا شما از شیرهای برقی استفاده می‌کنید؟

تقسیم بندی شیرهای برقی

شیرهای برقی قابل تنظیم به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

شیرهای برقی حرکت مستقیم :

این شیرها برنامه ریزی برای صفر و صد شده اند ، این به چه معناست؟ بسیار ساده است یعنی نقطه صفر یا همان شروع  (باز) و نقطه صد یا همان پایان (بسته)

شیرهای برقی سروو :

تحت فرمان سیستم می‌باشند و با شدت جریان الکتریکی مسیر جریان را کنترل می‌کند شیرهای برقی سروو به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

شیرهای برقی NC :

این شیرها بر اساس کارایی سیستم و واکنشی که از سیستم دریافت می‌کنند، جریان را کنترل می‌کنند، هر چه جریان برق بیشتر باشد، جریان سیال نیز بیشتر خواهد بود

شیر های برقی NO :

دقیقا برعکس سیستم NC کار می‌کند، مفهوم آن این است که وقتی جریان برق قطع باشد شیرهای برقی NO کاملاً باز می‌باشد و با افزایش جریان برق خود ، رفته رفته قطع می‌شود همانطور که توضیح دادیم این دو شیر (NC  و NO) کاملا برخلاف هم کار می‌کنند و عملکرد آنها در کنترل جریان کاملاً متفاوت است.

اجزای یک شیر برقی

 

وظایف اصلی این شیرها

قطع و وصل جریان برق به صورت کامل

کنترل مقدار جریان عبور

ایمنی دستگاه های تحت فشار

 

محصولات مربط :

مقالات مرتبط :

 

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پربازدیدترین مقالات

مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)