راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

021-58437

info@radpipe.ir

شنبه تا ۵شنبه

ساعات کاری ۰۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰

تهران، خیابان شریعتی

بالاتر از تقاطع مطهری، پلاک ۵۵۶

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

اتصالات جوشی درزدار و آشنایی با انواع آن

اتصالات جوشی درزدار و آشنایی با انواع آن
اتصالات جوشی درزدار

اتصالات جوشی درزدار و آشنایی با انواع آن

فهرست عناوین

شاید تا به حال نحوه لوله کشی را مشاهده کرده باشید. همانطور که دیده اید؛ در لوله کشی معمولا لوله ها در یک مسیر صاف قرار نگرفته اند و گاهی نیاز می شود که با استفاده از ابزارهای مختلف مسیر این لوله ها را تغییر دهیم. گاهی ممکن است نیاز داشته باشیم تا قطر لوله ها در جاهایی از مسیر کوچک شوند و یا حتی انشعاب پیدا کنند. در این صورت ما به ابزارهایی به نام اتصالات (برای مثال: اتصالات جوشی درزدار) نیاز پیدا خواهیم کرد. به شکل کلی اتصالات به دو دسته تقسیم بندی می شوند. این دو دسته شامل اتصالات جوشی و اتصالات فشار قوی است. علت این تقسیم بندی در اتصالات بخاطر نوع ساخت اتصالات جنس و سایز آن ها است. در تقسیم بندی های ریزتر، اتصالات جوشی نیز به دو دسته تقسیم بندی می شوند. اتصالات جوشی عبارتند از: اتصالات جوشی درزدار و اتصالات جوشی مانیسمان

اتصالات مانیسماناتصالات مانیسمان

انواع اتصالات جوشی

همانطور که عنوان کردیم؛ تقسیم بندی اتصالات جوشی به صورت اتصالات جوشی درزدار و اتصالات جوشی مانیسمان صورت می گیرد. به شکل کلی اتصالاتی که برای لوله ها در نظر گرفته شده است چند حالت دارد. گاهی این اتصالات به شکل جوش لب به لب خواهد بود که در این صورت این اتصال را از نوع اتصالات جوشی قرار می دهیم. اما اگر این اتصالات به شکل پیچی یا رزوه ای باشد، در این صورت اتصالات در دسته فشار قوی قرار خواهند گرفت.

البته توجه داشته باشید که اتصالات جوشی و فشار قوی علاوه بر تفاوت در نوع اتصال به لوله، تفاوت هایی نیز در نوع ساخت و متریال به کار رفته در آن ها نیز وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد اتصالات جوشی درزدار و انواع آن ها صحبت کنیم.

انواع اتصالات جوشی

انواع اتصالات جوشی

آشنایی با اتصالات جوشی درزدار

اتصالات جوشی درزدار همانطور که از نامشان پیداست؛ قسمتی از لوله هستند که به گونه ای طراحی شده اند تا توانایی اتصال دو سر لوله را به یکدیگر داشته باشند. این اتصالات با توجه به کاربردی که در محیط های مختلف دارند از ابعاد و اندازه و اشکال مختلفی برخوردار هستند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد. این اتصالات دارای درز جوشی هستند.

ساخت این قطعه ها با استفاده از ترکیب یک یا چند فلز با یکدیگر صورت می پذیرد. روند ساخت اتصالات جوشی درزدار به این صورت می باشد که ابتدا فلزهای مد نظر را انتخاب کرده و آن ها را ذوب می کنند. سپس این مایع را در قالب های مشخصی سرد می کنند تا این اتصالات تولید شوند. یکی از نکات مهم در تولید این اتصالات این است که در ساخت این اتصالات به دلیل وجود درز جوشی، امکان فرسایش و خوردگی بسیار بالاست. در نتیجه اگر فرآیند تولید اتصالات جوشی درزدار به درستی انجام نشود، ممکن است این اتصالات با قرار گرفتن در معرض اکسیژن و رطوبت، دچار خوردگی شوند.

اتصالات جوشی درزداراتصالات جوشی درزدار

انواع اتصالات جوشی درزدار

کاربردهای این اتصالات بسیار زیاد و متنوع است در نتیجه با توجه به هر نیازی، این اتصالات دارای متریال، اندازه و اشکال مختلفی هستند.

  • زانو 90 درجه درزدار

زانو 90 درجه درزدار برای تغییر مسیر خطوط لوله کشی به اندازه 90 درجه کاربرد دارند. این نوع از اتصالات جوشی درزدار در دو نوع long radius و short radius ساخته شده اند. این اتصالات نسبت به اتصالات مانیسمان از ضخامت کمتری برخوردار هستند و در نتیجه قیمت پایین تری دارند.

  • زانو 45 درجه درزدار

زانو 45 درجه درزدار نیز وظیفه تغییر مسیر خطوط لوله کشی را دارند. این نوع از اتصالات برخلاف اتصالات 90 درجه که به اندازه 90 درجه تغییر مسیر داشتند، دارای 45 درجه تغییر مسیر می باشند. زانو 45 درجه درزدار یک از محبوب ترین اتصالاتی است که در صنعت استفاده می شود. همچنین این اتصالات در دو نوع long radius و short radius طراحی و تولید شده اند.

  • سه راهی مساوی درزدار

این نوع از اتصالات جوشی درزدار به عنوان تبدیل برای اتصال سه لوله مورد استفاده قرار می گیرند. زمانی که بخواهیم سه لوله را به یکدیگر متصل کنیم یا یک انشعاب به اندازه لوله بوجود آوریم، می توانیم از سه راهی مساوی درزدار استفاده کنیم.

  • سه راهی نامساوی درزدار

این نوع از سه راهی ها همانند سه راهی مساوی درزدار به عنوان ایجاد انشعاب و تبدیل استفاده می شوند. تنها تفاوت این نوع از اتصالات با اتصالات مساوی، برابر نبودن اندازه قطر آن ها با قطر لوله است.

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پربازدیدترین مقالات

مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)