راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

021-58437

info@radpipe.ir

شنبه تا ۵شنبه

ساعات کاری ۰۹:۰۰ تا ۱۸:۰۰

تهران، خیابان شریعتی

بالاتر از تقاطع مطهری، پلاک ۵۵۶

با ما در تماس باشید : ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)

راد پایپ وارد کننده و تامین کننده تجهیزات پایپینگ

شیر سماوری و کاربردها

شیر سماوری و کاربردها
10

شیر سماوری و کاربردها

فهرست عناوین

صنایع مختلفی در حوزه تولید محصولات و تجهیزات همچون شیرآلات فعالیت دارند. این کارخانه‌ها معمولا از قطعات مختلفی برای ایجاد جریان در سیالات استفاده می‌کنند که شیر سماوری یکی از مشهورترین آن‌هاست. این شیر که قدمتی بسیار بلند دارد، در صنایع بسیاری و در قالب‌های بسیار متنوعی بکار گرفته می‌شود.

در طول مقاله پیشرو قصد داریم شما را با انواع این شیرها و نوع عملکرد آن‌ها آشنا کنیم. این شیرها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که قادر هستند با چند حرکت ساده محور جریان سیالات را در سیستم‌های مختلف تغییر دهند. با ما همراه باشید و در خصوص این شیرها بیشتر بیاموزید.

آشنایی با شیر سماوری

این شیر نوعی قطعه صنعتی است که به‌عنوان یک مسدودکننده حرفه‌ای در جریانات مختلف به کار گرفته می‌شود. این قطعه به‌صورت استوانه‌ای یا مخروطی شکل است و انواع متفاوتی از آن طراحی و روانه بازار شده است.

نمونه‌ای از یک شیر سماوری

این شیرها دارای یک بدنه هستند که مجرایی را برای عبور و مرور سیالات در نظر گرفته است. همچنین نوع جریان بند یا پلاگ در آن تعبیه شده است که با حرکات چرخشی برای قطع و وصل جریان استفاده می‌شود. به این شیرها پلاگ ولو نیز گفته می‌شود که کاربرد بسیاری در صنایع مختلف دارند.

ساختار شیر سماوری چگونه است؟

درواقع باید گفت این شیرها همانند دیسک‌هایی هستند که به حالت استوانه‌ای یا مخروطی شکل واقع شده‌اند. دیسک نیم‌صفحه‌ای که به پلاگ شناخته می‌شود، به‌گونه‌ای درون این حفره قرار گرفته‌اند که با چند حرکت ساده از حالت کاملا باز به حالت کاملا بسته یا بالعکس تغییر وضعیت می‌دهند.

اجزا تشکیل دهنده شیر سماوری

زمانی که هدف باز بودن جریان سیال باشد، جهت جریان سیال با مجرا کاملا در یک‌ جهت قرار می‌گیرد. اما کاربر برای بستن جریان با ایجاد چرخشی در این قطعه و تغییر 90 درجه‌ای در وضعیت قرارگیری پلاگ، جریان سیال کاملا مسدود خواهد شد. این قطعات همچنین دارای قطعاتی به نام گِلَند هستند که استم را به‌خوبی در ساختار کلی این شیرها حفظ می‌کند. معمولا انواع متنوعی از این گلند‌ها طراحی و ساخته می‌شود که متناسب با نیازهای مختلف سیستم‌هاست.

 

کاربردهای شیر سماوری در یک نگاه

این نوع قطعات باتوجه به ساختار خاصی که دارند، در بسیاری از صنایع به کار گرفته می‌شوند. از جمله این صنایع باید به شرکت‌های بزرگ نفتی اشاره کرد که از آن‌ها برای انتقال و حمل‌ونقل نفت استفاده می‌کنند. همچنین صنایع بزرگی مانند انتقال آب و فاضلاب و دیگر سیالات شهری نیز با به‌کارگیری شیر سماوری کار را برای انتقال بسیاری از سیالات آسان می‌کند.

جالب است بدانید از این قطعات برای کنترل جریان گاز و بخار نیز استفاده می‌شود. به همین جهت این نوع قطعات در بسیاری از صنایع مرتبط با انتقال بخار آب، گازها و غیره نقش پررنگی دارند. حتی بسیاری از سیالاتی که حاوی مواد جامد هستند نیز برای انتقال از این طریق مناسب خواهند بود.

یک کاربرد شیر سماوری

ساختار این نوع از شیرها به‌گونه‌ای است که برای انتقال جریانات پرفشار نیز کاملا مناسب خواهد بود. از آنجایی‌که این جریانات فشار بسیار زیادی را به تمام اجزای سیستم‌ها منتقل می‌کنند، بسیاری از صنایع معمولا از این نوع شیرها برای حفظ مقاومت مخصوصا در اتصالات استفاده می‌کنند.

از مزایای شیر سماوری چه می‌دانید؟

یکی از مهم‌ترین مزایای آن ساختار ساده‌ای است که باعث می‌شود نگهداری و تعمیر آن در طولانی‌مدت بسیار آسان باشد. این در حالی است که تعمیر و نگهداری بسیاری از قطعات پیچیده نیازمند صرف هزینه و زمان بیشتری است. از طرفی این ساختار آسان سبب شده است که حتی کار با آن نیز سخت نباشد و کاربر به‌راحتی با آن کار کند.

دیگر انواع شیرها بسیار بزرگ و حجیم هستند؛ درحالی‌که این شیرها سایز بسیار کوچکی دارند و به همین دلیل در قالب‌ سیستم‌های مختلفی در بیشتر صنایع کاربرد دارند. از آنجایی‌که نوع طراحی و ساخت این قطعات بسیار مقاوم است و از آن‌ها حتی برای جریان سیالات پرفشار استفاده می‌شود، سیستم‌ها معمولا دچار افت فشار نخواهند شد. با وجود تمامی این مزایا به‌کارگیری شیر سماوری در انواع متنوعی از صنایع بسیار رایج است.

استفاده از شیر سماوری در صنعت

این شیرها معمولا طول عمر بیشتر دارند و سرعت باز و بسته شدن بیشتری را نسبت به دیگر انواع مشابه خود عرضه می‌کنند. این شیرها حتی در برابر حرارت‌های شدید نیز مقاومت بالایی دارند که این مسئله به‌کارگیری آن‌ها را در قالب سیستم‌های مختلف منطقی کرده است.

معایب محصول

باوجود مزایای فراوان این نوع از شیرها معمولا این محصولات قیمت‌های بالاتری دارند. درواقع بالا بودن قیمت آن‌ها حاصل از مقایسه‌ای است که بین این محصولات صورت می‌گیرد. از طرفی ساختار این شیر به‌گونه‌ای طراحی شده است که برای چرخاندن استم نیازمند گشتاور بالایی است. اما نیاز به این گشتاور فوق‌العاده تنها در این مورد خاص نیست و برای چرخش اکپویتور نیز به آن نیاز خواهید داشت.

گاهی نیز چنین قطعاتی باعث بروز نشتی‌های مختلف در جریان سیالات خواهند شد که نوعی عیب و نقص محسوب می‌شود.

انواع شیر سماوری

شیرهایی که با نام سماوری مشهور هستند، در انواع و اقسام بسیار متنوعی طراحی می‌شوند که چند راهه بودن از مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود. از مهم‌ترین انواع شیر سماوری باید به مدل‌های دو و سه راهه اشاره کرد که باز و بسته شدن آن‌ها با زاویه 45 درجه‌ای انجام می‌شود.

این محصولات از لحاظ شکل حفره دیسک درونی به مدل‌های مستطیلی، دایره‌ای و لوزی شکل تقسیم می‌شوند. همچنین این شیرها از نظر اینکه روان کاری شده‌اند یا نه نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. منظور از روان کاری آن است که از مواد روان‌کننده‌ای برای کاهش اصطکاک موجود در قطعه استفاده شود.

طرح مورد استفاده در صنعت

این قطعات همچنین دارای طرح‌های مختلفی هستند که به طرح کوتاه یا بلند شناخته می‌شوند. البته سه نوع کلی از این طرح‌ها وجود دارد که شیر سماوری را به سه دسته طرح کوتاه، معمولی و فول بور تقسیم می‌کند. این قطعات از لحاظ اینکه جریان یک‌طرفه یا دوطرفه‌ای دارند نیز به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

نگاه اجمالی

شیر سماوری یکی از انواع شیرآلات و قطعاتی است که در صنایع مختلفی به کار گرفته می‌شود. این قطعات به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که وظیفه کنترل جریان سیالات مختلف را برعهده دارند و به‌نوعی آن را مدیریت می‌کنند. انواع مختلفی از آن‌ها از لحاظ شکل حفره، نوع جریان و حتی چند راهه بودن وجود دارد. این شیرها طول عمر بالایی دارند و نسبت به بسیاری از نمونه‌های مشابه کاربرد و کارایی آسانی خواهند داشت.

محصولات مرتبط :

مقالات مرتبط :

اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پربازدیدترین مقالات

مشاوره رایـگان

اگر پروژه‌ای دارید،
با خیال راحت به ما بسپارید…

تلفن: ۵۸۴۳۷-۰۲۱ (۳۰ خط ویژه)